NX-Buddy

NX-Buddy

Publisert av Agneta Torgersen den 05.08.19.

Vi har gleden av å kunne tilby dere oppgradering av NX-4 og NX-5 alarmsystemer til seneste versjon av NX-5 med tjenesten NX-Buddy. Det er jo mange av oss som har en slik fra før og nå har NB inngått et samarbeid med Nortronix og NX-Buddy AS om å kunne selge en slik løsning. Siden vi bringer dette produktet til torgs for selskapet, vanker det fordeler til oss medlemmer, og en liten skjerv til foreningen.

NX-Buddy gir deg tilgang til din NX-alarm via nettet, og du kan få alarmer til telefon, plotting i kart og mye mer.

Er du ikke medlem av NB, må du melde deg inn for å få oppgradert din alarm. 

Oppgraderingen innebærer at alarmen blir i stand til å snakke med det medfølgende GPS/GSM modemet, uten en tråd mellom dem. Det er snakk om både komponenter som byttes og programvare som oppdateres. I tillegg til innmontering av en såkalt NX-com-modul som gjør NX-5 trådløs, kan du også bruke andre trådløse komponenter i tillegg, uten videre.

I forhold til nyinstallasjon, er det ca. kr 2000,- biligere (for NX-5) å oppgradere. Høyere ”vrakpant” finner du neppe.

Norsk Bobilforening har nå inngått samarbeid med NX-Buddy AS, et firma som selger fjernstyring, gjenfinning og netttilgang til NX-5 alarmsystem. NX-Buddy er deleiet av Nortronix og baserer sine tjenester på dette systemet.
NX-Buddy kommer med et GSM/GPSmodem som kommuniserer trådløst med NX-5 alarmen. Som abonnent får du tilgang til et brukerområde på www.nxbuddy.no hvor du kan fjernstyre din NX-5 ogvideresende alarmer og mye mer.

Med NX-5 og NX-Buddy kan du nå sove enda tryggere. Hvis man er et reisefølge, kan man sette opp alarmene til å varsle hverandre, så har man sitt eget vaktselskap med seg til enhver tid. Etter å ha kikket litt på nxbuddy.no hjemmesiden med alle funksjoner for kartvisning, automatisk reisebok, varsling til mobil og mye mer, samt sett litt av tilgjengelig tilleggsutstyr, kan vi trygt si at dette er det mest gjennomtenkte og komplette sikkerhetssystem på markedet, med ganske god margin.

NX-5 har jo som kjent fra før mange funksjoner. Mange av oss har hatt en slik lenge. Og hva med oss?

Priser

NX-5 med NX-Buddy koster veiledende ca. 4900,-. I tillegg kommer en etableringskost på 1100,-. Abonnementet er på 149,- i måneden som faktureres en gang i året.

NB-medlemmer får i tillegg dette tilbudet på oppgradering:

• Oppgradering av NX-5 koster 2600,-
• Oppgradering av NX-4 koster 3350,-
• Etableringskost NB medlemmer: 200,- (Rabatt på 900,-)

En hyggelig gest til NB er at 200,- av dette går til foreningen.

Siden dette er et eksklusivt NB-medlemstilbud, er vi selvsagt glade for å kunne gi nye medlemmer en lønnsom inngangsbillett både til NB, og oppgradering av sitt alarmsystem. Skal du bytte bil er det lønnsomt å ta med seg sin NX-Buddy fra den gamle bilen, eller om du forhandler deg fram til en gunstig pris for en ny med forhandleren. Ditt kundeforhold med NX-Buddy lar seg uansett lett overføre til det nye systemet.

Hvorfor abonnement?

Mange mener et billig modem og et kontantkort gjør jobben. For noen, ja. Men skal du kunne stole på at det virker i utlandet må man ha et SIM-kort med et egnet abonnement som garantert virker, selv om det er lenge siden det var trafikk på det og man behøver ikke ”lade” kortet med nær tusenlappen for å få det til å virke utenlands. Kontantkort er rett og slett ikke egnet til formålet. Et annet moment er at en seriøs alarmtjeneste må driftes på en såkalt sikker server. Her kan man stole på at signaler kommer frem og tilbake som det skal, og at det er noen bak som kan hjelpe til hvis noe er galt. Kart er heller ikke gratis uten reklame. I et system som dette, som videreselges til et skreddersydd formål, må det betales. Alle dine turer ligger trygt lagret for ”all” fremtid, og du har noen å spørre hvis ting blir vanskelig. NXBuddy AS har derfor faste utgifter på hver eneste abonnent for å kunne gi en stabil og seriøs tjeneste. Profesjonelle produkter er aldri gratis.

Oppgradering

Som NB-medlem kan du nå oppgradere din eksisterende NX-5- eller NX-4-alarm til full pakke med NX-Buddy. Dette er et eksklusivt NB-medlemstilbud hvor du sparer mye penger på en oppgradering fremfor å kjøpe nytt. NX-5 enhetene blir modifisert, omprogrammert, får en radiomodul innsatt og generelt sjekket. Den er å betrakte som ny når du får den tilbake sammen med NX-Buddy-modemet.

Trenger du hjelp til monteringen, spør du selvsagt din forhandler om det, men enheten kan sendes direkte til Nortronix for oppgradering. Det er bare selve NX-5-enheten som behøver å demonteres og returneres. Gulvsensoren og andre sensorer kan bli stående.

Adressen du skal sende den til er:

Nortronix AS,
Hummerbakkv. 200, 3294 Stavern.

Ekstrautstyr

Ved å montere trådløse magnetbrytere og gjerne innvendig bevegelsesdetektor, er NX-5 også en innbruddsalarm. Med de nye trådløse utvendige bevegelsesdetektorene får man også alarm inne hvis noen lusker rundt på utsiden på natta. De tenner også utelyset eller markeringslyset hvis du vil. Dette gir en god effekt på potensielle inntrengere som straks vil bli sjenert av uønsket oppmerksomhet.

Med NX-Buddy-modemet får man også en GPS gjenfinningsfunksjon som kvalifiserer til rabatt på forsikringen. Det man ser på www.nxbuddy.no hjemmesiden nå, er ifølge selskapet bare begynnelsen. Det jobbes blant annet med å få til et samarbeide med en alarmsentral som kan motta meldingene dine og rykke ut uansett hvor du er i Europa. Den trådløse ”SOS”-knappen er tiltenkt dette formålet. Da blir sjansen for falske alarmer nærmest eliminert, når man aktivt må trykke på en knapp for å utløse alarm. Vi tror mange som kanskje har en medisinsk tilstand vil kunne føle seg tryggere på reisen med en slik tjeneste.

Det er også mulig å koble opp en eller flere fjernstyrte brytere i systemet. NX-relay modulen har to brytere man kan fjernstyre f.eks. lys og varme fra ditt eget brukerområde på www.nxbuddy.no Man kan også sende en temperaturforespørsel til bilen/vogna. Termostatfunksjonen gjør det også mulig å fjernstyre temperaturen. Veldig kjekt hvis man har campingvogn på vinterfjellet. Sett temperaturen fra frostfritt til 22 grader dagen før man reiser opp. Truma og Aldevarmere kan med dette også fjernstyres.

Varsling

En viktig funksjon i NX-Buddy er videresending av alarm til andres mobiltelefoner. På nettsiden setter man opp inntil fire faste mottakere og legger inn teksten man vil sende til disse. Så kan man bare huke av i en kryssboks for å aktivere dem. Kjekt å ha faste reisekamerater eller familiemedlemmer liggende inne for raskt å aktivere/deaktivere alarm til disse. Her kommer for øvrig den planlagte tjenesten med videresending til vaktselskap inn om ikke lenge.

Reiseruter på nettet

Hver gang man begynner å kjøre med bilen/vogna, starter en automatisk logging av turen uten at man behøver å gjøre noe som helst. Alle turer blir logget i Reiseboka og man kan når som helst gå inn på sitt brukerområde og se hvor man har vært. Veldig kjekt å kunne se ruta man har reist senere, hvis man kanskje lurer på hvor man var akkurat da. Her finner man også informasjon om klokkeslett, kjørt distanse og hastighet.

Fremtiden

NX-Buddy vil stadig videreutvikle sin tjeneste. Med NX-5 på nett og en smarttelefon eller lesebrett i hånda, er det ikke mange begrensninger lenger. Mobile datamaskiner blir allemannseie for stadig flere, ikke bare for unge datanerder. Bobilen har nok ganske snart en skjerm relativt permanent i bruk fra dashbordet. Da står mulighetene i kø for å videreutvikle et allerede ganske komplett alarmsystem. Komplisert? Ikke veldig. Det er riktignok mye høyteknologi bak systemet, men brukergrensesnittet er likevel enkelt. NX-5 og NX-Buddy er laget spesielt med tanke på at en stor del av kundene ikke er så opptatt av teknologi. Det er derfor pakket inn på en enklest mulig måte, i samme ånd som NX-5, én knapp og en nøkkel er alt som trengs for å betjene den.

Det vil komme flere tilbud til NB-medlemmer og det er intensjoner om utveksling av felles informasjon som kan gjøre begge parters hjemmesider bedre.

Om NX-Buddy og Nortronix

Eierne av NX-Buddy AS er Rudy Steen Johansen (daglig leder, som også har sin lille konsulentvirksomhet DevoLab), og Ole-Petter Lydhus (Nortronix) holder begge til i Larvikområdet. De er begge ihuga camping- og bobilentusiaster og har utviklet NX-alarmsystemet slik vi kjenner det i dag, over en 10-årsperiode. Nortronix har satt opp ikke mindre enn to produksjonslinjer, hvor de også sysselsetter tre-fire personer, de fleste fra familien til Ole Petter.

Den nybygde rødmalte driftsbygningen, med hvite vinduskarmer, er allerede blitt for liten og utbygging er satt i gang. Her bygges NX-5 og tilhørende utstyr fra bunnen av. Noen andre kunder har han selvsagt også. Komponenter kjøpes inn fra hele verden og alt settes sammen i de topp moderne maskinene som trakteres av Monica Lydhus. Nå som mange av komponentene er bare 1,6 mm store er det ikke lett å bruke loddebolten lenger, slik de gjorde da de første NX-4 ble laget. Rudy skal nå styre og videreutvikle den internettbaserte tjenesten NX-Buddy. Han påstår seg å være idealist mer enn foretningsmann. Han mener kunder skal vinnes med tillit, og tror at det blir butikk selv om det tar litt tid.