Kart over medlemsfordeler

Kart over medlemsfordeler

17.06.22 01:00 av Agneta Torgersen

Nå har Norsk Bobilforening i samarbeid med Roger Fosland (medlem) – laget et enkelt kart hvor alle medlemsfordelene ligger lett tilgjengelig. Vi håper dette kan være av interesse, og kanskje også gjør det enklere å finne frem til medlemsfordeler. Medlemsfordeler vil du også kunne finne i Gnist, og som vanlig på vår hjemmeside.

Les mer
Advokaten hjørne

Advokaten hjørne

30.08.22 01:00 av Agneta Torgersen

Advokatens hjørne er en fast spalte i medlemsmagasinet, der Skaun Advokatfirma svarer på spørsmål sendt inn av medlemmene. Det kan være praktiske spørsmål i anledning salg, kjøp og leie av bobil, eller spørsmål innenfor andre juridiske fagområder, f.eks. arv, eiendom, mv.

Les mer
Hjertesukk fra bussjåfør

Hjertesukk fra bussjåfør

11.08.22 01:00 av Agneta Torgersen

Undertegnede har kjørt turbuss i inn og utland i snart 30 år. Både bobiler og campingvogner her til lands har økt merkbart disse årene. At det offentlige ligger etter når det gjelder å tilrettelegg for disse er noe alle vet. Det fører til at flere og flere av dem benytter parkeringsplassene merket for BUSS.

Les mer
Norgesferie med ferje i år?

Norgesferie med ferje i år?

06.07.22 13:30 av Agneta Torgersen

Statens vegvesen har lansert ny og praktisk oversikt! Nå får du oversikt over ferjene i Norge på ett sted: Ferjesøk | Statens vegvesen. For hver ferjestrekning får du opp avgangstider, trafikkmeldinger og lenke til ferjeoperatør for den valgte strekningen. På noen kaier er det også webkamera for den valgte strekningen.

Les mer
Reisesyke!

Reisesyke!

16.06.22 01:00 av Agneta Torgersen

«La veien gå hvor hen den vil», heter det som kjent i sangen, og dette passer også temmelig godt til livsfilosofien for mange bobilfolk. For at turen nettopp skal kunne gå hvor du helst ønsker, på en bekymringsfri og ukomplisert måte, bør du imidlertid vite å beskytte deg mot flåtten; Alle som gjør opp camp sør for Mo i Rana og under 1000 høydemeter bør ha et bevisst forhold til småkrypet. Som følge av dette har Bobilforeningen inngått samarbeid med den norske produsenten Hardfør AS.

Les mer
Unike Reiser

Unike Reiser

31.05.22 01:00 av Agneta Torgersen

I dag foregår planlegging og gjennomføring av mange bobilturer av den enkelte region. Det vil også skje fremover. Som et supplement til dette tilbudet har Servicekontoret nå i samarbeid med turoperatøren Unike Reiser kommet opp med et supplerende tilbud: I første omgang en høsttur til Stuttgart.

Les mer
Ny forskrift

Ny forskrift

17.02.22 09:53 av Agneta Torgersen

Ny forskrift på lovlig etablerte campingplasser trer i kraft fra 1.3.2022. Sagt på en annen måte, nå økes avstanden (sikkerhetssonen/brannsonen) fra 3m til 4m mellom campingenhetene på campingplasser i Norge. Men egentlig reduseres den fra 8m til minimum 4m. De 3m vi har hatt i Norge til nå, har ikke vært en forskrift, men en anbefaling med litt forskjellig praksis fra campingplass/kommune til campingplass/kommune.

Les mer
Gladnyhet!

Gladnyhet!

24.01.22 08:02 av Agneta Torgersen

Nå trenger ikke alle bobiler ha like mange sengeplasser som bobilen er registrert for. Fra 1. januar 2022 ble nye typegodkjenningsregler for bobiler gjeldende i Norge. EUs typegodkjenning blir nå også akseptert i Norge.

Les mer
Flekkefjord vant!

Flekkefjord vant!

08.02.21 07:40 av Agneta Torgersen

For første gang har Norsk Bobilforening og magasinet Din Fritid i samarbeid invitert lesere og medlemmer til å stemme frem landets beste bobilplass 2020. Konkurransen engasjerte mange, og Flekkefjord ble trukket frem som en eksemplarisk bobilparkering – og vant med god margin.

Les mer
Medlemsnummer

Medlemsnummer

08.01.21 08:07 av Agneta Torgersen

Det har lenge vært et ønske om at medlemsnummeret skulle bestå av akkurat medlemsnummeret, uten ett-tall og nuller foran. Dette har vi fått til, og fra nå av vil medlemsnummer 1 være medlemsnummer 1, også på det digitale medlemskortet i Gnist.

Les mer
Bobilenes Servicekjede

Bobilenes Servicekjede

21.08.20 11:57 av Agneta Torgersen

Bobilenes Servicekjede er en servicekjede dannet av RSA Bil hvor RSAs forhandlere kan reparere bobiler. Alle medlemmer får 10% rabatt på motor, drivverk og chassis. Dette gjelder servicer, tilbehør og reparasjoner. I desember og januar gir de medlemmene 20 prosent på samme tjenester. En forutsetning for rabattene er at det kan fremlegges gyldig medlemskort.

Les mer
Egenes Camping

Egenes Camping

07.08.19 11:36 av Agneta Torgersen

Egenes Camping gir gratis strøm i lavsesongen 20.08 – 20.06. Tilbudet forutsetter bestilling på vår webside www.egenescamping.no. Ved bestilling skal man velge «ikke strøm» og det oppgis medlemsnummeret i notatfelt. Gyldig medlemskort skal fremlegges i frontvindu under hele oppholdet.

Les mer
Bredäng Camping, Sverige

Bredäng Camping, Sverige

06.08.19 13:50 av Agneta Torgersen

Bredäng Camping gir våre medlemmer prisen 315:- SEK/natt inkl. strøm under periodene 15/4 – 23/6 & 12/8 – 6/10 2019. Ordinære priser under disse tidsperioder er 350:- SEK/natt inkl. strøm så rabatten blir 35:- SEK/natt (10%). Under høysesong 24/6 – 11/8 tillemper de ingen rabatter.

Les mer
RSA Bil

RSA Bil

05.08.19 11:55 av Agneta Torgersen

RSA BIL er autorisert merkeverksted for Fiat Professional, som er drivlinjen til de fleste bobiler i Europa. RSA BIL har samarbeid med Norsk Bobilforening, og gir 10 % rabatt på service og reparasjoner av Fiat-delen på medlemmenes bobiler. I månedene desember og januar gir vi hele 20 % rabatt. Som Fiat merkeverksteder er RSA BIL de eneste som utfører kampanje- og garantiarbeid på vegne av fabrikk.

Les mer